Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Курсове по английски за ученици 8 - 12 клас - Езиков център One Step
logo
Addvantage

Курсове за ученици 8 - 12 клас

Какви са нашите цели и подход към обучението на учениците 8-12 клас?

В тази възраст усилията ни са насочени да създадем такава образователна среда, която да насърчава развитието на академични умения, наред с интензивното надграждане на езиковите, тъй като мнозинството от гимназистите планират кандидатстване в колежи и университети в Европа, САЩ или у нас, които изискват успешно издържани сертификатни изпити като IELTS, TOEFL и  др. Целим учениците в максимална степен да развият творческо, аналитично и критично мислене, защото това ще им позволи да бъдат адекватни към съвременната образователна действителност. Нашият подход се опира на интерактивното обучение, както и на така наречения подход на „ потапянето“, при който според самия му автор Х.Стърн „…учещия е хвърлен в езикова вана по начин, подобен на този, по който е потопен в лингвистичната среда на родния си език като дете.“  Умелото им прилагане ни позволява да намерим път до всеки един наш ученик и да повишим мотивацията за учене. Смятаме, че диалогичността в много голяма степен предопределя успеха на обучението и затова се прави всичко възможно, за да има емоционален контакт между самите ученици и преподавателя. Държим на толерантнистта в общуването, уважаваме своите ученици и очакваме същото от тях. Часовете са динамични, интересни и стимулиращи, защото освен темите от учебната система, правим изцяло дискусионни часове, които се радват на голям успех сред учениците, защото им дават възможност да практикуват наученото и да аргументират задълбочено мнението си. Комуникацията в часовете е изцяло на английски език, което спомага учениците да започнат да мислят на английски. Знанията си от работата в часовете, затвърждават с  допълнителни онлайн упражнения в нашата онлайн платформа, до която получават достъп след регистрация в съответния курс. Обучението е в мини групи, между 6-8 души, което също е ключов фактор за ефективността на обучението, защото това позволява да се обръща повече лично внимание към трудностите и нуждите, които е възможно да има всеки от тях.

Как сме организирали учебния процес?

Учебната година за нашите ученици, 8-12 клас започва на 1.10.2018 и продължава до месец юни 2019 г. Обучението е целогодишно и за улеснение на учениците и техните родители е разделено на два учебни срока, както е организирана учебната година от МОН. Учебните ни  ваканции също са съобразени според училищните. Занятията се провеждат ежеседмично, понеделник и сряда или вторник и четвъртък, като всяко от тях се състои от два учебни часа по 45 мин. В петък и събота заниманията са полудневни и се покриват четири учебни часа. Те траят и по-дълго, тъй като е предвидена почивка след втория час. Съобразно смяната на учениците сме предвидили сутрешни или следобедни курсове. Вариантите за сутрешни са следните: от 8.30-10.00 или 10.15-11.45, а следобедните от 14.30-16.00 или от 16.15-17.45. Петъчните са от 8.30-11.45 или 14.30-17.45, а съботните от 14.30-17.45. Ежемесечно организираме съботен или неделен  двучасов разговорен семинар, Go The Extra Mile, в който освен правилното говорене, учениците учат и техники за красноречие, интонация, жестове и език на тялото при публично говорене.

Какви са изискванията ни към поставената домашна работа?

Допълнителна работа се възлага на учениците само на последното занятие за седмицата и в повечето случаи тя е естествено продължение на текущата работа в часовете. На всяко първо занятие от новата седмица, преподавателят я проверява, коментира и дава напътствия. Преди ваканциите се дава по-голяма по обем домашна работа, включително и кратък списък с книги, които се очаква да бъдат прочетени и след това коментирани в часовете. Настояваме учениците да идват подготвени за часовете, в противен случай търсим контакт с родителите своевременно, за съдействие.

Как осъществяваме обратна връзка с родителите?

Ежемесечно, в хода на учебната година родителите получават писмена информация за напредъка на детето си, която преподавателят им изпраща по електронна поща. Всеки път, когато е необходимо преподавателят и родителите могат да се свържат по телефон, имейл или да уговорят контакт на живо. В края на учебната година след полагането на годишния изпитен тест (Final Test), се предоставя още по-пълна информация за успеваемостта на учениците, на базата на резултата от теста. Очакваният резултат от теста е мин. 70%.

Учебна програма

Учебната програма е разработена като логично продължение на образователните ни цели и подход. В хода на обучението те се научават да говорят по-уверено и свободно чрез практика изцяло на английски, надграждат ниво, развиват езикови и академични умения. В резултат- чувстват се спокойни, че знанията им са по-структурирани и могат да се явят на изпит за престижен сертификат, който да отвори пред тях много нови възможности.

Всички нива по общата европейска езикова рамка:

А1 – Elementary

A2 – Pre-Intermediate

B1 – Intermediate

B2 – Upper-Intermediate

C1 – Advanced

Разпределението на учениците в съответното ниво по общата европейска езикова рамка (А1-С1) става след полагане на предварителен диагностичен тест, а при колебание между две възможни нива и допълнителен тест-събеседване с преподавател.

Учебна система

Освен системата „Insight”, която е много успешна, работим в зависимост от по-конкретната цел на даден курс  и по системите: „English Unlimited” на Cambridge University Press, Ready for FCE, Ready for CAE.

Учебната система “Insight”, по която работим в нашия езиков център е харесвана от учениците поредица на Oxford University Press и е разработена в 5 нива, съгласно европейската езикова рамка – нива А1, А2, B1, B2, C1.

Разнообразието от теми е голямо с много актуална информация за съвременния живот, което прави часовете освен интересни, също така полезни и информативни. Лексиката и граматиката са добре структурирани и балансирани и осигуряват добър тренинг за учениците. Учебната тетрадка към системата предлага много допълнителни упражнения и online практика, тъй като в тази възраст е особено важно да се поощрява самостоятелната работа на учениците, както и тяхната правдива лична самооценка за свършената работа.

Преподавателят също използва интерактивни материали в часовете, за да се поддържа постоянен интерес към учебните теми.

Онлайн записване!

Нашите условия и дати Ви харесват? Защо не се запишете за нашия курс още сега! Записването е изцяло онлайн и отнема точно 2 минути!

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:
Ученици 7-12 клас – A1, A25.10понеделник и сряда8.15 – 9.45
Ученици 7-12 клас – A1, A26.10вторник и четвъртък16.15 – 17.45
Ученици 7-12 клас – B1, B26.10вторник и четвъртък8.30 – 10.30
Ученици 7-12 клас – B1, B225.9петък- полудневно обучение14.30 – 17.45

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Отстъпка full се прави на всеки, заплатил цялата сума за курса наведнъж.

Мнения на курсисти

Калоян

Калоян, ученик 5-ти клас

В ONE STEP уча с удоволствие английски език. Моята госпожа е страхотен учител!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:52:28+02:00
Калоян
В ONE STEP уча с удоволствие английски език. Моята госпожа е страхотен учител!
Лора

Лора, ученик 7-ми клас

Г-жа Костадинова е чудесен преподавател. Винаги е готова за урока и с материали и със знания. Уроците са интензивни, но ненатоварващи. Плановете в тетрадката са добре структурирани и уча по нея безпроблемно и бързо. При нея езикът се усвоява лесно, защото често поднася материала по забавен и интересен начин. Ходя там с голямо удоволствие!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:50:29+02:00
Лора
Г-жа Костадинова е чудесен преподавател. Винаги е готова за урока и с материали и със знания. Уроците са интензивни, но 
Тони

Антонио Сакъджийски

Преди не знаех нищо по предмета Английски език. Мама реши да ме запише на частни уроци. Аз си мислех, че ще бъде скучно, но госпожата беще много внимателна и търпелива с мен. Винаги имаше и нещо вкусно, с което да ме почерпи. Започнах да очаквам всеки следващ урок и нашите разговори на английски с нетърпение.
Благодаря Ви, че бяхте така добра и мила с мен!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:19:14+02:00
Тони
Преди не знаех нищо по предмета Английски език. Мама реши да ме запише на частни уроци. Аз си мислех, че 
5
3
Езиков център OneStep
Свържи се с нас