logo
Addvantage

Курсове за IELTS

Първо и най-важно условие, когато пристъпвате към избора си да се подготвите за изпита IELTS, е да сте сигурни, че покривате минимум ниво B2 (Upper-Intermediate) от Общата европейска референтна езикова рамка (Common European Framework of Reference for Languages).

IELTS е международно признат сертификатен изпит по английски език, който се предлага в избор от 2 модула:

  • Academic Module (Академичен модул) – предпочитан от хора, които търсят академична реализация в чужди колежи, университети или други образователни институции.
  • General Training Module (Общ модул) – предназначен за хора, които имат намерение да работят в чужбина или да емигрират в Австралия, Канада, Нова Зеландия или Обединеното Кралство.

IELTS е изпит, който дава оценка на основните езикови компетентности в 4 последователни модула:

ЧЕТЕНЕ С РАЗБИРАНЕ

СЛУШАНЕ С РАЗБИРАНЕ

ПИСАНЕ

ГОВОРЕНЕ

Обърнете внимание, че IELTS Academic се различава по естество от IELTS General само в модулите четене с разбиране и писане докато модулите слушане с разбиране и говорене са напълно еднакви и за двете разновидности.

Общото време за теста е 2ч. 45мин. и изпитът се провежда само на хартия (paper-based).

Важно е да се знае, че различните университети, изискват различен брой точки, но максималният възможен е 9.0, а стандартния минимум за прием обикновено е 6- 6.5.

След старателна подготовка и в зависимост от нивото, с което курсистите се записват при нас на курс, ние се стремим те да покрият резултат 7.5, който в повечето случаи е достатъчен за прием в много търсени специалности както и за магистратури в реномирани наши и чужди университети.

Изпитът се провежда в оторизираните тест центрове в България на Британския съвет (British Council), който публикува на своя официален сайт, https://www.britishcouncil.bg/, информация за датите на изпита както подробности и актуални новини, свързани с регистрацията и цената на изпита.

Резултатите от изпита обиновено се получават в рамките на две до три седмици след полагането на изпита.

Онлайн записване!

Нашите условия и дати Ви харесват? Защо не се запишете за нашия курс още сега! Записването е изцяло онлайн и отнема точно 2 минути!

Учебна система

Учебните материали, които ползваме са оригинални от поредицата Cambridge English Tests на Cambridge University Press както и много други, съответстващи на учебния план, допълнителни такива.

Тъй като нивото минимум за старт на подготовката на изпита IELTS е B2 (Upper-Intermediate) първо е необходимо да направите диагностичен тест и ако се справите напълно успешно или имате съвсем незначителни пропуски, то вие може да започнете подготовката си по основната програма, която включва задълбочена работа по всеки отделен компонент. В случай, че имате по-големи пропуски може да ви се изготви индивидуална програма, по която да работите по-интензивно и индивидуално с преподавателя. По ваше желание може да останете на индивидуален план до края на обучението си или да съвместявате (пак по ваше желание). Препоръчваме тази работна схема и в онези случаи, в които се налага за по-кратък период от време да се постигнат по-бързи образователни цели.

Общата ни програма включва детайлни занимания с отделните компоненти като не се подценява важността на нито един от тях, акцентира се на потенциално възможни уловки при определени типове въпроси към отделните части. Стремим се да научим нашите курсисти на работещи и доказано ефективни стратегии при отговора на въпросите.

Когато се пристъпи към работа по модула „Писане“, който традиционно създава повече затруднение и често е причина за по-нисък общ резултат, се правят допълнителни писмени упражнения, преподава се специфична лексика за първата изпитна задача от модула, както и се развиват или доразвиват уменията за формулиране на теза и структуриране на параграфите при втората задача от същия раздел.

При работа в часовете по модула „Говорене“ всеки курсист бива изслушван и коригиран от преподавателя непосредствено след като се изкаже и му се дават насоки как да подобри представянето си. Това способства обучаващия се да преодолява несигурността и притеснението си.

Като първа стъпка трябва да се вземе под внимание, че за да може преподавателят максимално добре да направи преценка за напредъка на обучаващите се е необходимо и силно препоръчително почти стопроцентовото им присъствие в часовете. Така преподавателят може да формира вярна представа за представянето в различните модули и да даде адекватна препоръка.

Регулярните тестове и домашната работа, когато се изпълняват стриктно, също са обективен критерии за развитието на езиковите умения или липсата на такива.

Всеки курсист има свое лично езиково портфолио, което лесно и за самия него го ориентира дали има прогрес.

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:
IELTS28.10понеделник и сряда19.00 – 21.30
IELTS (практикум)24.10събота и неделя13.00 – 16.15

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Мнения на курсисти

Рашко

Рашо Икономов

Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 месеца и г-жа Костадинова преподаваше още там. Още от 1вото посещение тя ме грабна със своя професионализъм, отдаденост и търпение. В самото начало си пролича как иска да научи учениците да говорят на хубав английски език, а не само да мине времето и да, изпее‘ поредния урок.
След курса избрах да продължа на индивидуална програма и последвах моята преподавателка в ОNE STEP и почти веднага започнах. Ходих и учих с голямо желание без да го чувствам като задължение и това се дължи изцяло на г-жа Костадинова, защото тя знае как да направи часа интересен и как да те накара да учиш с удоволствие.
Препоръчвам Ви г-жа Костадинова, защото тя е не само изключителен преподавател, а и уникален, сърдечен и позитивен човек, което прави един урок прекаран с нея едно приятно изживяване!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:17:53+02:00
Рашко
Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 
ана мария

Анна-Мария Емилова

Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и половина изучаване на английски език при нея аз подобрих и повиших нивото на английският си значително. Уроците минаваха бързо и неусетно, но с продуктивен резултат. Тя работи с добър подход към учениците си и някак си успява да подбуди интерeс към езика. Като цяло съм останала само с положителни емоции и знания, които ми помогнаха да постигна успех в кандидатстването и бях приета специалност Политология в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:15:27+02:00
ана мария
Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и 

Дона Димитрова

Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, защото не бях запозната с формата на изпита, а имах само 1 месец време да се подготвя. Г-жа Атанасова направи подходящ план за подготовката ми за изпита и успя да ме окуражи, че мога да постигна желания резултат, макар и времето до датата на изпита ми да беше твърде малко. Благодарение на нея постигнах резултат, за който дори не бях мечтала (8.0/9.0). Освен изключителен преподавател, г-жа Атанасова е един уникален и позитивен човек, което прави уроците с нея наистина приятни.
Езиков център OneStep
5.0
2018-02-19T20:19:23+02:00
Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, 
Поли

Полина Павлова

В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален подход в обучението.
В лицето на г-жа Костадинова срещнах преподавател с отлична квалификация, педагогически опит и търпение.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:53:14+02:00
Поли
В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален 
Иляна Стоева

Илияна Стоева

В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен и увлекателен начин. Благодарение на специално разработената за мен учебна програма, постигнах доста високи академични резултати и усвоих ценното умение да общувам свободно на английски език.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T16:15:16+02:00
Иляна Стоева
В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен 
Илияна

Илияна Христова

Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. За три години предаде на сина ми знания, достатъчни да продължи в английско училище без необходимост от допълнителна подготовка. Образованието ни би било на друго ниво с повече преподаватели като нея!
Благодаря!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:16:30+02:00
Илияна
Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. 
5
6
Езиков център OneStep
Свържи се с нас