logo
Addvantage

Курсове за TOEFL iBT

TOEFL iBT е американски стандартизиран интернет базиран международно признат изпит, който е вход към много университети и образователни институции у нас и по целия свят.

Изпитът TOEFL iBT цели проверка на знанията по английски език на академично ниво по главните езикови компетенции – четене с разбиране, слушане с разбиране, говорене и писане.

Накратко изпитът се състои от 4 отделни секции, в които се проверява до каква степен кандидатът интегрира уменията за четене, слушане, говорене и писане в академична езикова среда.

Секция

Съдържание и времетраене

Четене

3 или 4 части (60 или 80мин.)

Слушане

6 или 9 части (60 или 90мин)

Една от тези две секции се дава в по-дълъг изпитен вариант, тъй като са включени допълнителни пробни въпроси, откъдето идва и разликата във времетраенето. Пробните въпроси не се зачитат към вашия резултат, но вие не знаете кои точно са те и следователно за вас е важно да дадете възможно най-голям брой верни отговори.

Секция

Съдържание и времетраене

Говорене

6 части (20мин.)

Писане

2 части (2 есета) (50мин)

Изпитът е с обща продължителност 4 учебни часа.

За всяка секция получавате резултат от 0 до 30 точки или максималният възможен резултат е 120.

Валидността на теста е 2 години. При регистрация, вие получавате персонален акаунт, на който от 2 до 3 седмици след датата на явяване на изпита получавате резултатите от теста си. Различните университети имат различни изисквания за минималния брой точки, с които осъществяват прием, за това е добре предварително да сте се информирали за това, за да може по-ясно да очертаете целите си.

Онлайн записване!

Нашите условия и дати Ви харесват? Защо не се запишете за нашия курс още сега! Записването е изцяло онлайн и отнема точно 2 минути!

Учебна система

Учебните материали са на утвърдени издания като ETS, Kaplan, Cambridge University Press и Delta.

Подготовката за TOEFL iBT при нас може да бъде по индивидуална програма или в група в зависимост от вашите нужди или предпочитания. Нивото минимум, което трябва да владеете, за да пристъпите към подготовката си за TOEFL трябва да е B2 (Upper-Intermediate), но ако е по-ниско е препоръчително да следвате индивидуална програма на обучение при нас, с която първо да надградите нивото си по английски език.

В общата програма за подготовка се работи целенасочено във всяка отделна секция.

Тъй като по време на теста е препоръчително да се водят бележки, за да може по-бързо и лесно да се резюмира по-голям обем информация, като първа стъпка се набляга на изграждане на тези умения.
Разглеждат се характерните за формата на теста различни типове въпроси от отделните компоненти и се дават съвети за работещи стратегии при избора на верен отговор. Обръща се внимание на специфичната академична лексика.

В секцията „Четене“ целим курсистите ни да усвоят важни техники, а именно – бързо да откриват основни идеи и ключови думи в академичен текст и безпроблемно да разбират същината му дори когато имат непознати думи или терминология.

В секцията „Слушане“ отново наблягаме на умението да се водят възможно най-добре подредени записки, за да бъдат те ефективни, тъй като обемът на слушаната информация от диалозите и лекциите тук не е никак малък, Съветваме курсистите как най-бързо да откриват ключови думи, основната идея и най-важните детайли от прослушаните текстове. Напомняме, че текстовете в реалния изпит се слушат само по веднъж. Така практикуваме и ние, за да се доближат курсистите максимално до реалната изпитна обстановка.

В секцията „Говорене“ акцентираме как трябва да се структурират отговорите.

В секцията „Писане“ се дават насоки за писане на различните видове есе, изграждат се умения за правилно структуриране и аргументация, учи се да се прави подбор на изразни езикови средства, подходящи за академичното писане.

Насърчаваме постоянно курсистите по време на обучението да се съобразяват с фактора време.

Като първа стъпка трябва да се вземе под внимание, че за да може преподавателят максимално добре да направи преценка за напредъка на обучаващите се е необходимо и силно препоръчително почти стопроцентовото им присъствие в часовете. Така преподавателят може да формира вярна представа за представянето в различните секции и да даде адекватна препоръка.

Регулярните пълни тестове (full- length tests) и задачите за вкъщи, когато се изпълняват стриктно, също са обективен критерии за развитието на езиковите умения.

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Мнения на курсисти

Поли

Полина Павлова

В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален подход в обучението.
В лицето на г-жа Костадинова срещнах преподавател с отлична квалификация, педагогически опит и търпение.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:53:14+02:00
Поли
В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален 
Илияна

Илияна Христова

Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. За три години предаде на сина ми знания, достатъчни да продължи в английско училище без необходимост от допълнителна подготовка. Образованието ни би било на друго ниво с повече преподаватели като нея!
Благодаря!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:16:30+02:00
Илияна
Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. 
Рашко

Рашо Икономов

Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 месеца и г-жа Костадинова преподаваше още там. Още от 1вото посещение тя ме грабна със своя професионализъм, отдаденост и търпение. В самото начало си пролича как иска да научи учениците да говорят на хубав английски език, а не само да мине времето и да, изпее‘ поредния урок.
След курса избрах да продължа на индивидуална програма и последвах моята преподавателка в ОNE STEP и почти веднага започнах. Ходих и учих с голямо желание без да го чувствам като задължение и това се дължи изцяло на г-жа Костадинова, защото тя знае как да направи часа интересен и как да те накара да учиш с удоволствие.
Препоръчвам Ви г-жа Костадинова, защото тя е не само изключителен преподавател, а и уникален, сърдечен и позитивен човек, което прави един урок прекаран с нея едно приятно изживяване!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:17:53+02:00
Рашко
Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 

Дона Димитрова

Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, защото не бях запозната с формата на изпита, а имах само 1 месец време да се подготвя. Г-жа Атанасова направи подходящ план за подготовката ми за изпита и успя да ме окуражи, че мога да постигна желания резултат, макар и времето до датата на изпита ми да беше твърде малко. Благодарение на нея постигнах резултат, за който дори не бях мечтала (8.0/9.0). Освен изключителен преподавател, г-жа Атанасова е един уникален и позитивен човек, което прави уроците с нея наистина приятни.
Езиков център OneStep
5.0
2018-02-19T20:19:23+02:00
Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, 
ана мария

Анна-Мария Емилова

Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и половина изучаване на английски език при нея аз подобрих и повиших нивото на английският си значително. Уроците минаваха бързо и неусетно, но с продуктивен резултат. Тя работи с добър подход към учениците си и някак си успява да подбуди интерeс към езика. Като цяло съм останала само с положителни емоции и знания, които ми помогнаха да постигна успех в кандидатстването и бях приета специалност Политология в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:15:27+02:00
ана мария
Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и 
Иляна Стоева

Илияна Стоева

В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен и увлекателен начин. Благодарение на специално разработената за мен учебна програма, постигнах доста високи академични резултати и усвоих ценното умение да общувам свободно на английски език.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T16:15:16+02:00
Иляна Стоева
В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен 
5
6
Езиков център OneStep
Свържи се с нас