Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rodewayu/public_html/onestep.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3689
Подготовка за матура по английски език - Езиков център OneStep
logo
Addvantage

Подготовка за матура

През последните години голям брой зрелостници избират като втори задължителен зрелостен изпит по предмет по избор – английски език. За някои от тях, завършващи езикови гимназии, изпитът не е голямо предизвикателство, но за болшинството ученици форматът на изпита изисква по-сериозна подготовка.

Практическите указания от наша страна са много ценни за изграждане на правилна стратегия към формата на зрелостния изпит. Подготовката за него съвсем не се изчерпва с решаването на няколко теста от вече изтеглени изпитни сесии, а трябва задъбочена работа по всички отделни компоненти. Тъй като освен различни езикови задачи има и задача за съставяне на писмен текст – съчинение (есе) по зададен обем, работата с преподавател по тази задача от теста е желателна и необходима за повечето ученици.

Цялата подготовка за зрелостния изпит по английски език е съобразена с указанията на МОН относно текущия формат на изпита.

В часовете се работи по отделните раздели на изпитния тест и задължително се прави анализ на допуснатите грешки от учениците. Това е ключов момент от подготовката, целящ да се избегнат последващи подобни грешки. Акцентира се върху изграждане на правилна стратегия и умение да се извлича конкретна информация при компонентите слушане с разбиране и четене с разбиране. Естеството на задачите в тези две секции е такова, че често информацията е само загатната, а не пряко изразена.

С наша помощ учениците се научават правилно да тълкуват зададения текст, стимулираме ги да обмислят добре изборите си и да разчетат добре времето си за проверка.

В секцията с езиковите задачи наблягаме предимно на лексика, граматически конструкции и правила. Подхождаме внимателно към това какво е забравено и трябва да бъде преговорено и въобще какви пропуски са налице. Даваме препоръки, обясняваме индивидуално с цел освен да попълним пропуските, да допълним и знанията на зрелостниците.
Определен брой часове е предвиден само за по-сложни и често давани в изпитните варианти типове граматически и лексикални задачи, за да бъдем максимално полезни.

Отделяме необходимото внимание и на задачата за създаване на писмен текст, която традиционно създава повече трудности на учениците. Съветваме и коригираме писмените им работи, за да се научат добре да структурират и излагат своите мисли в логическа последователност.

В рамките на обучението правим пълни пробни тестове, за да се проследява своевременно напредъка или евентуалните затруднения в хода на работата и осъществяваме връзка с родителите.

За нас е важна обратната връзка и от зрелостниците и често дискутираме какви са техните препоръки за подобряване на учебния процес и вземаме под внимание и тяхното мнение.

Матура по английски език

 

ОценкаТочки
Слаб 2

 

до 22.5т. включително
Среден 3

 

23т. – 40.5т включително
Добър 4 (3,50-4,49)

 

41т.-58.5т. включително
Мн. добър (4.50 – 5. 49)

 

59т.-76.5т. включително
Отличен (5.50 – 5.99)

 

77т. – 94.5т.  включително
Отличен 6

 

95т. – 100т. включително

 

*Напомняме!

През настоящата 2018г. вторият държавен зрелостен изпит ще се проведе на 23. май 2018г., начало 08:00ч.

Онлайн записване!

Нашите условия и дати Ви харесват? Защо не се запишете за нашия курс още сега! Записването е изцяло онлайн и отнема точно 2 минути!

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Отстъпка full се прави на всеки, заплатил цялата сума за курса наведнъж.

Мнения на курсисти

Калоян

Калоян, ученик 5-ти клас

В ONE STEP уча с удоволствие английски език. Моята госпожа е страхотен учител!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:52:28+02:00
Калоян
В ONE STEP уча с удоволствие английски език. Моята госпожа е страхотен учител!
Тони

Антонио Сакъджийски

Преди не знаех нищо по предмета Английски език. Мама реши да ме запише на частни уроци. Аз си мислех, че ще бъде скучно, но госпожата беще много внимателна и търпелива с мен. Винаги имаше и нещо вкусно, с което да ме почерпи. Започнах да очаквам всеки следващ урок и нашите разговори на английски с нетърпение.
Благодаря Ви, че бяхте така добра и мила с мен!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:19:14+02:00
Тони
Преди не знаех нищо по предмета Английски език. Мама реши да ме запише на частни уроци. Аз си мислех, че 
Лора

Лора, ученик 7-ми клас

Г-жа Костадинова е чудесен преподавател. Винаги е готова за урока и с материали и със знания. Уроците са интензивни, но ненатоварващи. Плановете в тетрадката са добре структурирани и уча по нея безпроблемно и бързо. При нея езикът се усвоява лесно, защото често поднася материала по забавен и интересен начин. Ходя там с голямо удоволствие!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:50:29+02:00
Лора
Г-жа Костадинова е чудесен преподавател. Винаги е готова за урока и с материали и със знания. Уроците са интензивни, но 
5
3
Езиков център OneStep
Свържи се с нас