logo
Addvantage

Онлайн обучение в One Step – необходимата алтернатива или как без да сме Айнщайн да преодоляваме по-лесно времето и пространството, за да изучаваме английски език

Онлайн обучението може да бъде много приятно, полезно и не по-малко ефективно образователно преживяване от това, което изисква физическо присъствие на точно определено място, независимо към кое ниво или вид курс сте се насочили. Безспорно, ние всички имаме нужда и необходимост от социализация и жив контакт едни с други, но пък дали си даваме сметка колко много предимства има онлайн обучението, което макар и във виртуална среда се провежда в реално време, с преподавател и в дадени ситуации е незаменима алтернатива. Точно такова е то в One Step.

Как онлайн часовете се превръщат в приятна изненада и предпочитан модел?

Разработили сме часовете така, че да бъдат развивани същите умения, знания, удовлетвореност и напредък както в присъствените занимания. Най-важното е, че часовете са с преподавател на живо, в реално време, с което постигаме максимално реално преживяване. Преподавателят и хората в курса са в постоянен контакт по време на часовете и общуват на практика неограничено. Преподавателят обръща внимание дали всички участват равностойно в часа, дава шанс на всеки да се изяви, обяснява всичко свързано с учебния материал, напътства и стимулира часовете да са оживени, а дискусиите мотивиращи и ободряващи. Всеки човек от групата има възможност да зададе въпросите си в реално време и да ги получи в реално време точно както в един присъствен час, плюс допълнителното предимство, че Вие сте там, където за Вас е удобно, комфортно и добре.

Уеб-конферентната платформа Zoom, чрез която осъществяваме обучението в One Step, е много лесна и интуитивна и улеснява образователния онлайн процес.

Какво Ви е необходимо, за да започнете онлайн обучение в One Step и то да бъде ефективно и удовлетворяващо за Вас?

Лесно е! Ето как:

✔️ Осигурете си на разположение само  лаптоп или настолен компютър, добра интернет връзка, слушалки и микрофон. Всичко останало, което ще Ви трябва в процеса на  обучение за съответния курс, ще намерите лесно и достъпно в платформата, където преподавателят по лична преценка, преди или след занятията помества всички необходими учебни материали, текстове, тестове, презентации и упражнения, така че всички те да са на Ваше разположение и да Ви улесняват в подготовката. Домашната работа е  ясно формулирана в писмен вид и  също е достъпна тук за справка във всеки удобен за Вас момент.

✔️ Учебникът и учебната тетрадка ’’English File” на утвърденото британско издателство „Оксфорд“, съпътстващи обучението по общ английски език в One Step, също са достъпни онлайн, в рамките на конкретния курс и както другите материали остават на Ваше разположение до края на обучението.

✔️ Накратко казано, всичко необходимо за онлайн обучението Ви го намирате на едно място, лесно и достъпно, без материали на хартия, като по този начин пестите ценно време и финансов ресурс.

Как стъпка по стъпка да започнете онлайн курс в One Step и да се възползвате максимално ефективно от него.

 • Стъпка 1: Препоръчително е да проверите първо нивото си с безплатния ни онлайн тест –https://onestep.bg/test-za-nivo/ и да се свържете с нас за консултация, а при необходимост и желание от Ваша страна да се проведе и устен тест с преподавател, също напълно безплатно.
 • Стъпка 2: След като се уверите, че личният Ви график удобно се съчетава с курса, от който се интересувате, потвърдете с обаждане или имейл Вашата регистрация, заплатете по банков път таксата за курса (банковата сметка е публикувана на сайта), а ние окончателно ще  потвърдим регистрацията Ви на посочен от Вас имейл.
 • Стъпка 3: За да е възможно в максимална степен цялостното усещане и преживяване да е почти напълно сравнимо с това от присъствен курс е от ключово значение предварително добре да се запознаете и да изпробвате как работи онлайн платформата Наред с основните функции като споделяне на екрана, чат, вдигане на ръка, включване и изключване на звука, платформата има и много други полезни функции, които Ви дават по-голям комфорт при общуването и затова е добре да се запознаете с тях преди стартиране на курса. За подробна информация потърсете в Zoom System Requirements за Windows, Mac OS, Linux. Силно Ви препоръчваме да не използвате мобилни телефони или таблети или това да става в краен случай, защото чрез тези устройства няма да разполагате с всички функционалности и е възможно вместо улеснение да си създадете трудност.
 1. Кликнете Zoom линка, който персонално ще получите от One Step на предоставената ни от Вас електронна поща.
 2. Автоматично Zoom се сваля на вашето устройство, но в случай че това не се получи, то тогава просто кликнете download and run Zoom.
 3. Кликнете на Join Audio by Computer
 4. Важно е да не излизате от Zoom, ако се наложи да направите пауза или по време на почивката между часовете. Необходимо е просто да си изключите камерата и микрофона като натиснете върху съответните икони.
 5. В часовете често използваме функцията Breakout Rooms, която е много ефективна при работа по двойки. Групирани сте по двойки, за да работите по поставената задача, а преподавателят се присъединява към Вашата Breakout Room, за да ви бъде полезен, да му зададете въпроси или просто да Ви окуражи и да сподели обратна връзка за представянето ви. Улесняващо е, че с натискане на Ask for Help бързо сигнализирате на преподавателя, когато сте готови или имате нужда от съдействие и той се включва във вашия Breakout Room.
 6. Напомняме, че трябва да имате на разположение камера, както и слушалки с микрофон, защото при тези условия ще можете пълноценно и ефективно да участвате в часовете и да имате успешна аудио и визуална комуникация с преподавателя и останалите хора в групата и да участвате пълноценно в учебния процес. Преди началото на всеки час е добре да тествате камерата и микрофона и да се убедите, че функционират нормално.
 7. Интернет връзката Ви трябва да е винаги много добра и постоянна, защото това е още едно от задължителните условия за ползотворни онлайн часове. Честата загуба на интернет връзка би била фактор за провалено или неудовлетворяващо Вас, групата и преподавателя занятие.
 8. Необходимо е също така по време на часовете да бъдете на тихо място, независимо къде. Добре е да не Ви разсейва страничен шум, други хора около Вас или мобилни устройства, за да имате добра концентрация, която е изключително необходима при изучаване на чужд език. Не е препоръчително да правите чести и неналожителни паузи по време на занятията.
 9. Бъдете точни за часовете. Онлайн обучението има това огромно предимство да спестява време и енергия в преодоляване на разстояния и дава възможност да се включвате в указаното време по-лесно.
 10. Съветваме Ви да си отделяте поне 10 минути преди началото на занятията, както за мисловна и емоционална нагласа за учене, така и за да се уверите, че технически сте обезпечили успешното протичане на Вашите онлайн часове.

Еднозначен отговор е трудно да се намери, защото в One Step твърдо вярваме, че това е строго индивидуално за всеки един човек и ако за някого това е най-добрият начин за изучаване на чужд език, максимално улесняващ, гъвкав и безопасен, то за другиго може да представлява предизвикателство. Съветваме Ви, ако сте от втория тип хора да помислите, кое точно смятате, че би било трудно за вас и дали сте готови и мотивирани да го преодолеете, за да достигнете до крайната си цел, а именно успешен и удовлетворяващ вашите нужди курс по английски език.

Направете своя избор по-информирано и лесно, като имате предвид следните предимства и недостатъци, които сме обобщили накратко на базата на обратната връзка получена от нашите курсисти.

Предимства на онлайн обучението:

 • Гъвкавост– позволява Вие сами да определяте мястото, от което да посещавате часовете и e идеален за хора, които имат чести служебни или лични пътувания, или просто искат да имат възможността и удобството да влязат в час от своя дом или работно място или друга възможна за тях локация.
 • Спестява много ценно време, което вместо в пътуване в задръстване бихте могли да оползотворите в подготовката си по английски език или за друго полезно и важно за Вас занимание.
 • Спестява разходи за транспорт и неудобството да се търси място за паркиране.
 • Спестява разходи за учебни материали на хартия.
 • Дава Ви предимството с едно натискане на бутон да влезете в системата и да откриете всичко необходимо за подготовката си събрано на едно място и добре систематизирано.
 • Дава Ви психологически предимството да се чувствате по-малко притеснени и да се отпуснете по-лесно за разговор на английски език с останалите хора в групата, защото сте във вашата обстановка, тази, която Вас лично Ви стимулира и успокоява.
 • Дава Ви златна възможност да намалите здравния риск от вирусни заболявания, които в определени периоди от годината биха могли да представляват по-сериозен проблем за всеки един човек.

Недостатъци на онлайн обучението:

 • Липса на жив контакт, който не може на 100% да бъде компенсиран
 • Технически ограничения, в случаите когато нямате на разположение необходимите устройства или интернет връзката не е добра

Все пак не забравяйте, че всяко предимство може да се превърне в недостатък и всеки недостатък в изненадващо предимство. Всеки от Вас има своите индивидуални схващания и очаквания за  езиково обучение, затова бихме се радвали да сте  добре информирани и да направете своя личен и свободен избор относно типа курс в One Step.

При записването си за онлайн обучение в избрания от Вас курс, Вие автоматично се съгласявате и задължавате да следвате настоящите правила за поведение:

 • Отнасяте се с уважение и толерантност към останалите хора в групата
 • Спомагате за подкрепяща и приятна атмосфера в групата и зачитате мнението на другите, отстоявайки своята собствена позиция по дадена учебна тема или въпрос
 • Преди започване на часовете сте се уверили, че всички необходими технически средства, изброени по-горе са Ви налични и функционират нормално
 • Стремите се винаги да бъдете точни за началото на занятията, а в случай на закъснение се стремите да нарушавате възможно най-малко  вече започналия учебен процес.
 • Избягвате постоянни и ненавременни прекъсвания, изчаквате говорещия, било то преподавателя или колега от групата и отправяте своя въпрос или споделяте мнение. Избягването на говорене от типа „един през друг“ е важен фактор за по-ефективно онлайн обучение
 • По време на часовете поставяте мобилния си телефон в тих режим, или друг подобен такъв, така че да не пречи и разсейва останалите хора в онлайн групата
 • Стараете се да влизате и да присъствате редовно в часовете от тиха среда, избягвайки шумни публични места като градски транспорт, кафенета, ресторанти, уличен шум и други подобни.
 • Придържате се към теми и въпроси, които са пряко свързани с учебната тематика и образователния процес.
 • Абсолютно недопустимо е онлайн часовете да бъдат записвани по време на провеждането им, в това число не се позволява да се правят снимки на екрана (screenshots )
 • Абсолютно недопустимо е да се споделя кодът за достъп до онлайн часовете с хора извън групата, в това число членове от семейството, роднини и приятели с цел нерегламентирано участие в курса.
 • Абсолютно недопустимо е други хора, освен съставляващите онлайн групата , да участват пряко или косвено в часовете.
 • Абсолютно недопустимо е да се публикува и качва в онлайн групата съдържание, което пряко или косвено не е свързано с образователния процес или пък включва груб и обиден език, нецензурни думи, расистки изказвания и всякакви други морално неприемливи форми на адресиране

 

Бихме искали да обърнем внимание, че неспазването на което и да е от посочените условия в политиката на поведение на One Step, би могло да доведе до изключване от курса без право на парични претенции.

 

В One Step вярваме и ценим цивилизованите отношения и добронамерена комуникация и се надяваме взаимно да ги споделяме, за да може учебният процес и овладяването на английски език да Ви носи удоволствие и вдъхновение.

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:
Разговорен практически курс А1 - А26.10вторник18.30 – 20.45
Разговорен практически курс В1 - В21.10четвъртък18.30 – 20.45
Разговорен практически курс3.10събота10.30 – 12.45

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Мнения на курсисти

Иляна Стоева

Илияна Стоева

В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен и увлекателен начин. Благодарение на специално разработената за мен учебна програма, постигнах доста високи академични резултати и усвоих ценното умение да общувам свободно на английски език.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T16:15:16+02:00
Иляна Стоева
В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен 
ана мария

Анна-Мария Емилова

Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и половина изучаване на английски език при нея аз подобрих и повиших нивото на английският си значително. Уроците минаваха бързо и неусетно, но с продуктивен резултат. Тя работи с добър подход към учениците си и някак си успява да подбуди интерeс към езика. Като цяло съм останала само с положителни емоции и знания, които ми помогнаха да постигна успех в кандидатстването и бях приета специалност Политология в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:15:27+02:00
ана мария
Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и 

Дона Димитрова

Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, защото не бях запозната с формата на изпита, а имах само 1 месец време да се подготвя. Г-жа Атанасова направи подходящ план за подготовката ми за изпита и успя да ме окуражи, че мога да постигна желания резултат, макар и времето до датата на изпита ми да беше твърде малко. Благодарение на нея постигнах резултат, за който дори не бях мечтала (8.0/9.0). Освен изключителен преподавател, г-жа Атанасова е един уникален и позитивен човек, което прави уроците с нея наистина приятни.
Езиков център OneStep
5.0
2018-02-19T20:19:23+02:00
Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, 
Поли

Полина Павлова

В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален подход в обучението.
В лицето на г-жа Костадинова срещнах преподавател с отлична квалификация, педагогически опит и търпение.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:53:14+02:00
Поли
В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален 
Рашко

Рашо Икономов

Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 месеца и г-жа Костадинова преподаваше още там. Още от 1вото посещение тя ме грабна със своя професионализъм, отдаденост и търпение. В самото начало си пролича как иска да научи учениците да говорят на хубав английски език, а не само да мине времето и да, изпее‘ поредния урок.
След курса избрах да продължа на индивидуална програма и последвах моята преподавателка в ОNE STEP и почти веднага започнах. Ходих и учих с голямо желание без да го чувствам като задължение и това се дължи изцяло на г-жа Костадинова, защото тя знае как да направи часа интересен и как да те накара да учиш с удоволствие.
Препоръчвам Ви г-жа Костадинова, защото тя е не само изключителен преподавател, а и уникален, сърдечен и позитивен човек, което прави един урок прекаран с нея едно приятно изживяване!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:17:53+02:00
Рашко
Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 
Илияна

Илияна Христова

Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. За три години предаде на сина ми знания, достатъчни да продължи в английско училище без необходимост от допълнителна подготовка. Образованието ни би било на друго ниво с повече преподаватели като нея!
Благодаря!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:16:30+02:00
Илияна
Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. 
5
6
Езиков център OneStep
Свържи се с нас