logo
Addvantage

Курсове за FCE и CAE

FCE, CAE са сертификатни изпити на University of Cambridge и на тях се явяват както ученици, така и възрастни, тъй като постигнатият резултат се признава от образователни институции и работодатели по цял свят. Тези сертификатни изпити са в съответствие с Общата европейска референтна езикова рамка (Common European Framework of Reference for Languages) както свледва: FCE съответства на ниво B2, CAE съответства на ниво B1 и актуални данни за институциите, които официално признават тези изпити са достъпни на страницата на Cambridge Esol Examinations.
Голямото предимство на тези изпити е, че те имат безсрочна валидност.

Изпитът FCE има общо 4 секции, които оценяват основните езикови умения на кандидата и са с различно времетраене..

  • Reading and Use of Englishтази секция е с продължителност 1 час и 15 минути и в нея кандидатът трябва да умее да разбира съдържанието на текстове от различни сфери – вестници, списания, художествени текстове , а също така и бива оценяван до колко добре владее граматика и лексика.

  • Writingс продължителност 1 час и 20 минути. В тази част кандидатът трябва да напише 2 текста – имейли, писма, описания, рецензии, есе.

  • Listeningс продължителност 40 минути. В тази секция кандидатът трябва да разбира съдържанието на различни видове материали, които слуша като например разговори, интервюта, радиопредавания.

  • Speaking – тази секция се провежда с участието на още един кандидат и е с продължителност 14 минути за всеки от тях. Очаква се от тях да могат да отговарят на зададените им въпроси на ниво владеене на езика B2 както и удачно да си служат с лексика на същото ниво, за да водят разговор с другия кандидат.

Общата продължителност на изпита е приблизително 3 часа и половина.
Резултатът, който постигате, се изчислява на база всички изпитни компоненти и се изразява в проценти от 0 до 100.

Онлайн записване!

Нашите условия и дати Ви харесват? Защо не се запишете за нашия курс още сега! Записването е изцяло онлайн и отнема точно 2 минути!

Учебна система

Учебната система, по която е разработена програмата ни за FCE е един от бестселърите на Cambridge University Press – Objective First, трето и осъвременено издание. Предимството на този ученик е, че позволява много систематично да се усвояват знанията, както и много лесно да се ориентират кандидатите в изискванията към формата. Към учебника има и CD-Rom, който дава възможност за много допълнителна самостоятелна подготовка.

В ONE STEP твърдо вярваме, че успешното представяне на изпит е 50% знания и 50% вярна стратегия и за това стремежът ни е не само да помогнем на нашите курсисти да надградят теоритичното си знание и практическите си умения, но и да усвоят техники, с които по-лесно да правят верен избор в отговорите.
Тренират се всички части от изпита, като по време на курса преподавателят дава и много допълнителна домашна работа. Така още по-прецизно става ясно кои са проблемните задачи в подготовката и преподавателят обръща персонално внимание именно върху тях.

Всеки курсист има свое портфолио, в което на база работата по отделните задачи, писмени работи и пълни тестове се проследява неговата успеваемст.

В края на курса главната ни цел е всички да са така добре подготвени, че да бъдат напълно уверени в успеха си.

Предстоящи курсове

КУРС:СТАРТ:ДНИ НА ПРОВЕЖДАНЕ:ЧАС:
FCE - разширен практикум22.10четвъртък18.30 – 20.45

Специални отстъпки

Отстъпката важи за записалите се до 12 дни преди началото на курса.

Отстъпката важи за втори или всеки следващ член от семейството.

Отстъпката от 5% от цената се прави на всеки записал се приятел.

Мнения на курсисти

Иляна Стоева

Илияна Стоева

В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен и увлекателен начин. Благодарение на специално разработената за мен учебна програма, постигнах доста високи академични резултати и усвоих ценното умение да общувам свободно на английски език.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T16:15:16+02:00
Иляна Стоева
В ONE STEP имах отличен преподавател, с много ефективни и разбираеми методи на преподаване. Адаптира учебните материали по максимално полезен 
Рашко

Рашо Икономов

Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 месеца и г-жа Костадинова преподаваше още там. Още от 1вото посещение тя ме грабна със своя професионализъм, отдаденост и търпение. В самото начало си пролича как иска да научи учениците да говорят на хубав английски език, а не само да мине времето и да, изпее‘ поредния урок.
След курса избрах да продължа на индивидуална програма и последвах моята преподавателка в ОNE STEP и почти веднага започнах. Ходих и учих с голямо желание без да го чувствам като задължение и това се дължи изцяло на г-жа Костадинова, защото тя знае как да направи часа интересен и как да те накара да учиш с удоволствие.
Препоръчвам Ви г-жа Костадинова, защото тя е не само изключителен преподавател, а и уникален, сърдечен и позитивен човек, което прави един урок прекаран с нея едно приятно изживяване!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:17:53+02:00
Рашко
Срещах г-жа Костадинова на курс за подобряване на английски език, ниво Б2 във фондация ‚Фулбрайт‘. Курсът беше с продължителност 3 

Дона Димитрова

Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, защото не бях запозната с формата на изпита, а имах само 1 месец време да се подготвя. Г-жа Атанасова направи подходящ план за подготовката ми за изпита и успя да ме окуражи, че мога да постигна желания резултат, макар и времето до датата на изпита ми да беше твърде малко. Благодарение на нея постигнах резултат, за който дори не бях мечтала (8.0/9.0). Освен изключителен преподавател, г-жа Атанасова е един уникален и позитивен човек, което прави уроците с нея наистина приятни.
Езиков център OneStep
5.0
2018-02-19T20:19:23+02:00
Срещнах г-жа Атанасова при подготовката си за IELTS. Когато разбрах, че трябва да се явя на този изпит бях притеснена, 
ана мария

Анна-Мария Емилова

Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и половина изучаване на английски език при нея аз подобрих и повиших нивото на английският си значително. Уроците минаваха бързо и неусетно, но с продуктивен резултат. Тя работи с добър подход към учениците си и някак си успява да подбуди интерeс към езика. Като цяло съм останала само с положителни емоции и знания, които ми помогнаха да постигна успех в кандидатстването и бях приета специалност Политология в Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:15:27+02:00
ана мария
Обучението ми при Г-жа Атанасова направи изучаването на чужд език изключително приятен процес за мен. За тези две години и 
Поли

Полина Павлова

В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален подход в обучението.
В лицето на г-жа Костадинова срещнах преподавател с отлична квалификация, педагогически опит и търпение.
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-17T17:53:14+02:00
Поли
В школата се предоставя високо ниво на преподаване на езика. Може да се разчита на изключителен професионализъм, компетентност и индивидуален 
Илияна

Илияна Христова

Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. За три години предаде на сина ми знания, достатъчни да продължи в английско училище без необходимост от допълнителна подготовка. Образованието ни би било на друго ниво с повече преподаватели като нея!
Благодаря!
Езиков център OneStep
5.0
2017-08-25T15:16:30+02:00
Илияна
Аз мога да бъда само благодарна на преподавателката в Оne Step. Тя положи много грижи, вложи старание и завидно търпение. 
5
6
Езиков център OneStep
Свържи се с нас